Welkom op

de website

Op deze website vindt u alle noodzakelijke informatie over dakdekkers. Daarnaast kunt u vrijblijvend advies en offertes opvragen van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook geld.

Vergelijk offertes Bespaar geld

Werkzaamheden dakdekker

Een dakdekker verricht dakwerkzaamheden met bitumineuze- en kunststof materialen. Er zijn bepaalde bedrijven die ook andere activiteiten uitevoren zoals het aanleggen van:

  • vegetatiedak
  • leiendak
  • stalen dak
  • golfplaten
  • gevelbekleding
  • zonnepanelen
  • dakpannen

De belangrijkste 3 werktaken van een dakdekker zijn de volgende:

  1. Uitvoeren van sloopwerkzaamheden
  2. Uitvoeren van dakwerkzaamheden
  3. Reparatie en onderhoud van het dak

Bekijk ook de mogelijkheden van dakkapellen.

Veiligheid en certificaten

Een professionele dakdekker is VCA gecertificeerd en meestal bezit hij een BHV-diploma. Dit diploma toont aan dat een werknemer weet wat hij/zij moet doen bij brand of andere calamiteiten. De VCA certificatie staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Deze certificatie zorgt ervoor dat bedrijven veiliger aan het werk gaan en het aantal ongevallen verminderen.

Onderhoud van uw dak

Naast bovenstaande werkzaamheden kan een dakdekker ook uw dak onderhouden. Een keer in een lange periode is het verstandig om uw dak te laten inspecteren en onderhouden/repareren. U wilt natuurlijk voorkomen dat u in de toekomst grote schade heeft aan uw dak en de rest van uw huis. Het is goedkoper om uw huis te onderhouden en een grote reparatie te voorkomen dan niets doen en vervolgens de volledige reparatie betalen. De meeste daken in Nederland hebben dakpannen en deze zijn makkelijk te vervangen. Daarom is natuurlijk dit type dakbedekking populair in Nederland.

Lees ook: Prijzen dakdekker.